Västgötaklimax i Småland

31 oktober, 2020

Vi var många som hoppades på revansch efter förra matchens första halvlek, både på plan och vid sidan av. Efter 85 minuter i Jönköping, mot Assyriska IK, fick vi en avslutning som var värre än inledningen mot Tvååker.

Men vi tar det från början. Assyriska börjar piggast och får hålla mest i boll. Efter ett bolltapp vid mittlinjen får AIK spela fritt sin, och hela ligans, skyttkung Simon Karlsson Adjei som springer igenom ett stillastående FCT-försvar och sätter 1-0 hur säkert som helst.

17′ 1-0, Simon Karlsson Adjei, AIK

Efter målet ser matchen ut som den brukar efter det inledande baklängesmålet, något vi har fått se alldeles för många gånger det här året; Assyriska backar hem och vi börjar ta för oss mer, men det dröjer ytterligare en kvart innan vi börjar bli farliga. Efter ungefär 35 minuter börjar vi krypa allt närmare en kvittering. Efter ett inspel till Anton Henriksson, som fälls av täckande motståndare, döms det straff och trots att den är dåligt slagen av samme Henriksson, i perfekt målvaktshöjd, en målvakt som dessutom dyker åt rätt håll och lyckas få en hand på den, går den in!

42′ 1-1, Anton Henriksson

Vi går till halvtid med 1-1 i resultat och en match, så här långt, som är ganska jämn, med en liten fördel till Assyriska.

Vi öppnar starkt i andra halvlek och har en klar fördel i inledningen, men efter ca timmen spelad är det mest ställningskrig på mitten, utan att något av lagen kommer till någon som helst chans. Men efter en bra period av AIK klipper Simon Dimitrijevic till från distans och ställer Johan Becker i mål.

65′ 2-1, Simon Dimitrijevic, AIK

Vi trummar på och jagar en kvittering. Tyvärr är vi alldeles för uddlösa så om vi ens kommer till avslut hamnar bollen utanför eller rätt i händerna på Assyriskas målvakt. Trots det sitter kvitteringen till slut! Vi slår en långboll som inhoppade Tobias Berntsson springer på och hamnar i duell med Assyriskas målvakt Pontus Laine Jansson, som sparkar snett, rakt på fötterna på Berntsson och bjuder oss på ett gratismål!

83′ 2-2, Tobias Berntsson

Den följande perioden är pinsam. En assyriska-spelare får stå i vårt straffområde med tre svartröda runt om, men ingen går på och hotar, istället får han passa snett inåt bakåt där Noah Shamoun står omarkerad och kan klippa till.

85′ 3-2, Noah Shamoun, AIK

Nu böljar spelet, för vi vill så gärna ha med oss en poäng hem, men kvalitén på avsluten är alldeles för låga. Lägg till att vi försvarar oss dåligt och det håller inte på den här nivån. Att stå att titta på kostar och de sista minuterna är vi alldeles för mycket åskådare. Jag gissar att vi har ändrat till en trebackslinje för att bärga ett poäng, men det gör vår vänsterkant helt öppen där Anton Thorsson får stå ensam. Han driver in mot straffområdet och efter flipperspel i backlinjen där samtliga tre i vår backlinje misslyckas med att rensa bort bollen, kan Simon Karlsson Adjei sätta den definitiva spiken i kistan den här dagen.

90′ 4-2, Simon Karlsson Adjei, AIK

Bara 1,5 minut efter förra gången kommer samme Thorsson fri på samma kant som sist. Den här gången väljer han varken att utmana eller passa utan klipper till och bollen går i en snygg båge in vid Beckers högra stolpe. Dubbel ridå…

92′ 5-2, Anton Thorsson, AIK

I förra matchen tappade vi hela matchen i de inledande 12 minuterna då vi släpper in tre mål. I den här matchen tappar vi poäng på under åtta minuter och släpper in ytterligare tre mål på den tiden. Med ett försvar som läcker som ett såll och ett anfall som inte är ett dugg farliga, de enda mål vi gör är på en straff och ett motståndarmisstag, så ser avslutningen på årets säsong allt annat är ljus ut.