Vi välkomnar UGN18 som ny samarbetspartner

14 mars, 2020

UGN18 är en restaurang som du hittar på Stallbacka industriområde, mitt i hjärtat av Trollhättans industrihistoria. På denna plats grundades Ferrolegeringar för närmare 100 år sedan. Idag finns inte så många spår av den verksamheten kvar, förutom de stora silosarna och huvudkontoret.

I den senare byggnaden som idag kallas för Älvstaden finner ni UGN18. Namnet kommer sig av den ugn som vid den tiden var Europas största smältdegel för tillverkning av legeringar.

FC Trollhättan riktar i år och kommande år, ytterligare fokus på hållbarhet och miljö, ett område som också är av vikt för UGN18. När de t ex handlar in kött, fisk och grönsaker handlar de alltid med hjärta för miljö och klimat, och givetvis kvalité. I den mån det är möjligt så inhandlas närproducerat och ekologiskt. Kryddblandningar, dressingar och såser tillverkas och slås i köket inför varje måltid, halvfabrikat platsar inte på restaurangens menyer. 

”Som relativt nyetablerad aktör bland Trollhättans lunchrestauranger är det givetvis viktigt för oss att tala om att vi finns och den höga ambitionsnivå vi har på det vi serverar våra gäster. Att samarbeta med FCT är ett led i detta och vi ser fram mot att synas tillsammans såväl på Edsborg som i FCT:s sociala media-kanaler”, säger Thomas Karlström, som äger UGN18.

Att näringslivet är med i vår satsning är avgörande för att vi ska nå vår vision.

FC Trollhättans ordförande Bo ”Bobbo” Larsson konstaterar ”att näringslivet, likt UGN18, vill vara med i vår satsning är oerhört glädjande och av avgörande betydelse för att vi skall ha möjlighet att nå sportsliga framgångar och i förlängningen vår vision”.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)