Vinst i kvartsfinalen

2 augusti, 2022

Kvartsfinal i DM mot Grolanda/Floby på ett regnigt Edsborg, men desto trevligare resultat. 2-0 i halvtid blev till slut 6-1, efter bland annat ett hattrick av Ofori.

Grolanda/Floby huserar i division 5, men har detta till trots tagit sig hela vägen till kvartsfinal i DM. Med detta sagt fanns inget till övers för underskattning.

Några som var riktigt hungriga och ville visa framfötterna var våra juniorer. Hela sex stycken juniorer skulle i dag få chansen i A-lagssammanhang och de bad inte om ursäkt för sig.

De sex juniorna som fick chansen var; Oliver Eriksson, Casper Wiklund, Melvin Midtson, Daniel Daoud, Filip Berg och Theo Bennhage. Även fast alla gjorde det riktigt bra fanns det en som stack ut lite extra: Oliver Eriksson.

Oliver är mittback och tog verkligen för sig. Inte nog med att han är positionssäker och rejäl i sin spelstil, besitter han också en mycket fin passningsfot. En spelare att hålla koll på i framtiden. Spana in segerintervjun med honom nedan!

Målen blev sex till antalet och Ofori stod för hela tre av dessa. Det första, som kom redan i andra minuten, var det absolut snyggaste. Axel Svenningsson sätter en fantastisk krossboll på Alen som i sin tur skickar in ett inlägg på en nickande Ofori. Mönsteranfall och 1-0.

Adrian Helm satte 2-0 genom att knorra in den förbi en chanslös målvakt.

Det tredje målet stod vår junior Daniel Daoud för efter ett distinkt avslut innanför straffområdet.

Nummer fyra står Ofori för, även denna innanför straffområdet, där han bombar in bollen i nättaket.

Men endast minuter senare glider Grolanda/Floby igenom och sätter dit reduceringen. Minut 56, 4-1.

Men någon nerv blev det inte. Istället ville Kevin också vara med i målprotokollet och fixade 5-1 till FCT.

Och det sista, som fullbordade ett hattrick, var som sagt Ofori, som för övrigt gjort flest mål i DM i år. Minut 70, 6-1.

Härnäst skiftar vi fokus till lördag, där Tvååker står för motståndet i ettan södra. Edsborg är skådeplatsen och 16:00 är klockslaget. Vi ses där!

Segerintervju

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)