Kvartsfinal i DM – Inför Grolanda/Floby IF

2 augusti, 2022

Kvartsfinal och fri entré när FCT spelar mot division 5 laget Grolanda/Floby IF i Distrikts Mästerskapet klockan 19:00 ikväll (tisdag) på Edsborg.

Grabbarna har precis haft återkomst till fotbollen efter sommarledigheten och en 0-1 seger borta mot Torn i söndags. En match där man stundtals spelade riktigt bra fotboll och lyckades spela av matchen utan större bekymmer.

Grolanda/Floby IF spelar i division 5 Östra och ligger på en 5:e plats av 12 lag efter 13 spelade matcher. I skrivande stund har Grolanda/Floby 5 poäng upp till 2:a platsen och kvalplatsen till division 4.

Senast vi mötte dagens motståndare i DM sammanhang var 2017 när FCT tog hem segern med hela 6-0.

I vanlig ordning så har vi tagit ett snack med huvudtränare William Lundin inför dagens kvartsfinal och pratat om dagens förutsättningar:

Efter viktiga tre poäng mot Torn i helgen och en bra insats, ni måste känna er ganska nöjda att starta höstsäsongen på det sättet?

”Vi är nöjda med 3 poäng, hållen nolla och bitvis bra spel där vi skapar en hel del riktigt farliga målchanser. En bra start men givetvis skiftar fokuset direkt på nästa match.”

Nu lägger vi om fokus till en DM kvartsfinal. Nu när vi är så nära finalen och är det högst rankade laget kvar i turneringen. Målsättningen måste vara att vinna hela kalaset?

”Fokuset ligger på kvällens match och att gå vidare för att gå till svenska cupen 2023. Blir det avancemang ikväll och biljetten skulle vara säkrad så är det givetvis så att målsättningen är att vinna turneringen!”

Vi har fått se roterade startelvor och ungdomar som fått chansen att spela under DM. Hur kommer laget att se ut ikväll?

”Det kommer vara 8 A-lagspelare och 3 spelare från U19 från start ikväll.”

Det är inte ovanligt att det kan skrällas inom cupfotbollen. Vad ska vi göra för att se till att det inte blir någon skräll ikväll?

”Hög koncentrationsnivå under hela matchen ihop med ett snabbt anfallsspel som gör det svårt för motståndarna. Det finns alltid en eller ett par spelare som är mycket bättre än lagets serietillhörighet och vi behöver vara noggranna i försvarsspelet från start.”

Kom och heja fram grabbarna till en semifinal! Det är ju ändå fri entré trots allt. Avspark på Edsborg ikväll klockan 19:00.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll