Datum: 19 mars
Avspark: 19:30
Väder: Kylslaget

Referat och kommentarer

FCT begav sig ikväll tre mil västerut, för att möta förra årets seriekollega, IFK Uddevalla. slutresultatet skrevs 1-2 efter två tämligen olika halvlekar.

Första halvlek

Beskrivningen av första halvlek går att göra tämligen kort: IFK Uddevalla höll i bollen och FCT försvarade sig. Så såg det ut i stora delar av första 45. Men trots uddevallas bollövertag skapades inte många heta lägen. FCT försvarade sig väl, som man gjort de senaste matcherna, men fick se en boll trilla in i eget nät i matchens 44:e minut, sedan en uddevallaspelare chippat bollen förbi backlinjen till lagkamrat, som i sin tur chippar den förbi Forslund i målet. 1-0 minut 44. Något mer av värde hände inte och vi gick till paus i underläge, 1-0.

Andra halvlek

Till andra halvlek spelade FCT upp sig rejält och kunde i större utsträckning hålla i bollen och skapa chanser. Kvitteringen kom efter att Alexander Karlsson förlängt bollen ut till Casper på högerkanten, som slår ett perfekt inlägg till Knutte, som relativt enkelt skallar bollen i mål. Minut 59, 1-1.

Det skulle ju också komma ett ledningsmål från FCT, vilket också visade sig bli dagens sista. Alexander Karlsson avancerar med bollen längs vänsterkanten, slår ett perfekt inlägg till Berntsson som ostört kan bredsida in ledningsmålet. Minut 70, 1-2.

Mycket mer händer inte i matchen och vi kan åka tillbaks till Trollhättan med en vinst i bagaget.