Alla poäng till Trollhättan

29 maj, 2021

FCT var illa ute vid ett par tillfällen, men våra målskyttar satte sina chanser och banade väg för en ny seger efter 1-4 mot Torn.

Torn borta är alltid en tuff drabbning och dagens match var inget undantag. Hemmalaget skapade flertalet lägen och hade kunnat gå till pausvila som ledande lag, men så blev inte fallet.

Trollhättan ägde bollen inledningsvis av matchen, men det var Torn som skapade den första farligheten i matchens elfte minut. Efter en resultatlös hörna kan Torn kontra och komma två mot en, varpå det till slut blir en mot en, men de fick se sitt skott gå tätt utanför.

Tio minuter senare är det rejält trassligt i fct:s straffområde och det borde återigen ha blivit ett ledningsmål, men istället för att skjuta väljer Torn att passa spelare som står offside.

Men när det ser ut att gå snett blir det istället mål för FCT. På hörna håller sig vår notoriske målskytt Fellrath framme och nickar in ledningen. 0-1, minut 24. Hans nionde (!) mål på nio matcher!

Men någon långvarig ledning skulle det inte bli. Endast två minuter senare vinner Torn bollen strax utanför Trollhättans straffområde och kan elegant bomba in kvitteringen förbi Simon i mål. 1-1, minut 26.

Innan pausvila har båda lagen varsin chans till ledning, men 1-1 står sig. Till andra halvlek är det återigen hemmaspelande Torn som får det första, bästa läget. En boll läggs bakom FCT:s backlinje, men anfallande spelares skott går tätt utanför.

Precis som i första halvlek är det FCT som skall ta ledningen efter Torns farligheter. Denna gång tilldöms straff efter att Adu kapats. Fellrath kliver fram och sätter iskallt dit den. 1-2, minut 57. Hans tionde (!) mål på nio matcher!

Efter ledningsmålet kommer spelet igång på riktigt och lägena, med mål som följd, radas upp. Nästa mål står, självklart, Fellrath för igen då han med sin panna stänker dit 1-3-målet i matchens 67:e minut. Hattrick och hans elfte (!) mål på nio matcher!

Två minuter senare vill Aliev inte vara sämre och trycker dit 1-4-målet efter fin upprullning hela vägen till Torns straffområde. 1-4, minut 69.

Fellrath hinner även med att nicka tätt utanför och få se sin straff räddas innan det till slut blåses av och förkunnas att FCT tagit tre nya poäng.

Utöver den sköna segern fick vi även se en ettandebut för Noah Nilsson, född 2004.

Nästa match är hemma mot IFK Malmö, 5 juni och vi hoppas kunna ta emot 500 åskådare på Edsborg. Mer info om detta i början av nästa vecka.

Startelva

Forslund
Rundqvist
Kasumovic
Karlsson
Leksell
Adu
Loyola-Nydén
Cindric
Emanuelsson
Aliev
Fellrath

Ersättare

Becker
Edh
Nilsson
Liimatainen
Ofori
Ymefors

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)