Inför Torns IF

28 maj, 2021

Ny helg och ny match… Den här gången åker vi till Lund för att möta Torns IF på bortaplan.

Tidigare i veckan snackade jag med Jonas Emanuelsson som tycker laget har haft en bra vecka efter segern mot Linköping. Bra träningar och självförtroendet på topp!

Ett lag på topp är nog något som krävs för att ta alla poäng mot Torn. Historiskt sett har vi haft svårt för dem. En seger, en oavgjord och två förluster. Det senaste mötet är kanske det som svider mest, då förlorade vi nämligen med 3-0… Läs gärna om den matchen, och Torns skridskor.

 

Jag blickar tillbaka till förra helgen tillsammans med William Lundin och hans syn på matchen.

Efter lite inledande nerv och böljande spel kände jag att ”det här har vi”, för första gången den här säsongen. Efter en stabil insats och en 3-0-seger, hur kändes det i laget?

Jag kände att vi var det bättre laget under hela matchen men kände också att det krävdes stor koncentration och kvalité i bägge boxarna för att vinna matchen. Efter matchen gick vi igenom den som alla andra, men ganska snabbt började vi rikta blicken mot nästa fight! 

Torn, som vi har ett knappt underläge mot historiskt, och som har startat något sämre än oss (Torn ligger 4p efter oss, på plats 10 i tabellen). Hur tacklar vi dem, så att vi får med oss tre poäng hem?

Det kommer blir en tuff match där vi vet att vi behöver prestera på en hög nivå för att vinna. Vi ser väldigt starka ut just, och vårt bortspel har varit väldigt bra och det är något som vi vill fortsätta ha. Att hantera deras skickliga offensiva spelare och sedan sätta press på deras fyrbackslinje blir en av flera viktiga delar imorgon.

Blir det några förändringar i laget som åker till Lund imorgon?

Kristijan Nikolla utgår på grund av känning i benet, och Johan Becker och Noah Nilsson kommer in i truppen igen.

 

Avspark kl 16:00, lördag 29/5. Matchen sänds på SportExpressen Play från kl. 15:50. Vi är verkligen på upploppet av ”Klubbkampen” och har du inte redan skaffat Klubbkortet, som gör att du ser alla våra matcher i en månad, för bara 99 kr, så är det hög tid nu!

Det verkar som att det här blir sista matchen utan publik. Nästa hemmamatch är den 5:e juni, då tar vi emot IFK Malmö på Edsborg, och vi håller alla tummar för att det blir 500 personer i publiken till den matchen!

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)