DM-finalmotstånd klart

22 september, 2022

Efter seger i DM-semifinalen mot Åsarp-Trädet FK, blev vi klara för final i distriktsmästerskapet. I tisdags blev det klart vilket lag vi som gör oss sällskap när det ska avgöras.

IFK Skövde tog emot Dalstorps IF hemma på Södermalms IP. De båda lagen spelar till vardags i var sin division 3-serie. Skövde drog ifrån med 3-0 redan i halvtid, och gjorde sedan lika många mål i den andra halvleken och vann med solklara 6-0, och blev därmed final-lag i DM.

IFK Skövde som redan är klara seriesegrare i division 3 nordvästra Götaland, med två omgångar kvar. Samma serie som Trollhättans BoIS och Skoftebyns IF huserar i. IFK har vunnit 15 av 20 matcher och har 52-9 i målskillnad. I DM har det också gått bra med 5 segrar och 22-1 i målskillnad. FCT har också fem segrar med 25-3 i målskillnad.  I toppen av DM:s skytteliga hittar vi Frederick Ofori Acheampong med 7 mål på fyra matcher, följd av Adrian Helm med 5 mål på 4 matcher.

Säsongen 2015 spelade FCT och IFK Skövde i samma serie, division 2 Norra Götaland, där vi stod som seriesegrare före Karlstad BK, medan IFK Skövde gjorde sällskap med Tibro AIK till division 3.

Finalen spelas på Södermalms IP i Skövde den 19 oktober.

Vi återkommer med mer info, närmare matchdatum.

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)