FC Trollhättan – Skoftebyns IF 4-2 (4-0)

22 september, 2017

Det var med aningen besvikelse samtidigt med förståelse man äntrade genom Edsborgs grindar.
Det näst första man råkade på var nyheten om att domaren bedömde gräsplanen ospelbar. Man hörde också om att det var hårsmån från att bli inställt då även plastgräset var mycket blött. Men till slut godkände domaren planen och matchstart sattes till 19:15 istället för 19:00, så alla funktionärer kunde om-arrangera allt. Och det var inte lite som hände på kort tid. Staket, läktare, avspärrningar osv osv. Allt fixades med bravur av alla  funktionärer.

Vad det första var, som jag mötte innanför grindarna?
Jo, det var pojkarna som sålde matchlotter. 🙂

Så till matchen… Detta heta Trollhättederby.

Första halvlek startade och Skoftebyn körde på med högt tempo direkt. Man kom också fram till första anfallet med ett skott som gick över med mycket trafik framför. Tempot var ganska högt över lag till en början.

Så kom 1-0 till FCT genom en nick lite på uppstuds av Fredrik Sundström. Bollen hamnar hos Pelle Ödlund som sätter den i mål.

Ju mer klockan tickar, ju mer tar FCT över spelet, rytmen och kontrollen. FCT får ganska snart en straff tilldömt sig, vilket såg helt korrekt ut från andra sidan planen. 🙂
Ödlund sätter den stensäkert intill höger stolpe. 2-0.

Klocka tickar upp mot 25 minuter och FCT har som sagt väldigt bra kontroll. Bollinnehavet är stort och firma Emanuelsson/Lundgren styr från sina mittpositioner.

I minut 39 ungefär, kommer Marco åt bollen lite till vänster framför mål. Drar till och bollen sitter snyggt i högra gaveln.
4-0!

Strax innan detta hade Skoftebyn hunnit få till ett självmål (3-0) som jag tyvärr missade då jag hade huvudet böjt över mobilen för live-rapportering.  🙂

Innan domaren sedan blåste till halvlek hann skoftebyn byta in Christoffer Andersson för Alexander Almqvist, Skoftebyn hann få ett gult och dom hinner även få till en halvchans när Tom Abrahamsson kommer fram och tåar bollen, men utanför.

För övrigt var det väldigt mycket FCT och halvtidsresultatet 4-0 kändes tryggt och nästan avgjort.

Paus!
I halvtid hörde man folk både tycka att det var avgjort redan och att skoftebyn borde kunna hålla emot bättre.

Andra  halvlek startade och man märkte direkt att skoftebyn inte hade gett upp. De tog tag i matchen direkt i andra och FCT tillät dom också komma fram lite nonchalant i vissa situationer. Kanske kände man sig trygg med sin 4-0 ledning.
Skoftebyn passade på att pressa framåt och Ewenborg i SIF testade bl.a. skott från håll och fler Skoftebyspelare kom till avslut under första perioden av halvlek 2.
Linus får också ett guldläge från höger när han ska knorra in bollen i bortre. Men Filippos ligger som ett streck i luften och kan tippa till hörna.

Skoftebyn ska snart komma fram till en reducering, men innan dess hinner FCT med ett mönsteranfall där bollen till slut hamnar hos Schmidt på höger som tyvärr får felträff i skottögonblicket och skottet går i utsidan burgaveln.

Skoftebyns mål då? Jo, det ville sig inte bättre än att jag missade detta då jag återigen live-rapporterade just då.  🙂
Men det var Linus Ewenborg som fick skottläge i höjd med straffområdet och satte den till vänster om Filippos.
4-1, Linus Ewenborg alltså.

Sen tappar FCT allt mer av spelet från första halvlek, kanske också pga en del byten.
Bl.a kommer Oliwer Mathiasson in istället för Arlind.
Marco byts ut också, till förmån för Robin Jansson.

Skoftebyn vill framåt och mer än gärna reducera ytterligare. Det märktes.
4-2 skulle också komma och det är återigen måltjuven Linus Ewenborg som nätar. Med knoppen denna gång och han får samtidigt en smäll åt höften-hållet som nästan får honom att retirera, men han kämpar vidare. 85 minuter spelat nu och det blev lite onödigt spännande i slutet

Fredrik Söderqvist är den enda i FCT som kommer fram till farlighet i FCT och det med ett dundrande skott som Skoftebyns målvakt räddar snyggt.

Matchen tar slut och alla de 677 personerna vid Edsborgs konstgräs kunde ta sig hemåt eller vidare i för tillfället uppehållsväder.
Ska jag dra till med mina egna ”matchens lirare” denna match tycker jag nog att Jonas Emanuelsson i FCT och David Bryngelsson i SIF var värda titeln.

Black support sjöng och tackade laget och jag själv kollade mina matchlotter.
Ingen vinst där.

Tack

The following two tabs change content below.
FC Trollhättans webb-administratör sedan säsongen 2008. Ser så många hemmamatcher jag kan, varje år. Sitter gärna i hytten på Edsborg IP och rapporterar live på everysport.se.