FCT A – Utsikten BK 2-2 (0-2)

8 mars, 2014

FCT spelade idag oavgjort hemma mot seriekollegorna Utsikten från Göteborg.

Bortalaget tog ledningen efter försvarsslarv i den 23:e minuten och med sista sparken innan pausvilan kunde de utöka till 2-0.
Detta efter att FCT inte varit tillräckligt bestämda i eget straffområde.

Den första halvleken var inte bra från FCT:s sida och laget kändes både några kilo lättare och några steg efter.
Trots detta hade man en ribbträff i början av matchen.

I den andra lyfte sig spelarna framförallt mentalt och med en kvart-tjugo munter kvar att spela kunde Josef Daoud reducera på straff sedan David Bennhage blivit fälld.
Detta gav FCT en injektion och resten av matchen var FCT:s.
Josef kunde kvittera från nära håll bara ett par minuter efter sin reducering, inlägg från Edwin Phiri efter ett fint anfall.

Josef var sedan oerhört nära att göra ett äkta hattrick, men en försvarsfot kunde få bollen till hörna.

Vi var alldeles för passiva i den första halvleken, sade en inte alltför nöjd Jesper Ljung efter matchen.

FCT hade många borta inför matchen och inte blev läget bättre idag när Jonathan Gustafsson tvingades utgå med axelskada och Pelle Ödlund fick en armbåge i huvudet och hjärnskakning.