FCT U19 – Kalmar FF 1-1

4 maj, 2014

FC Trollhättans U19-lag tog igår sin första poäng för säsongen i U19 allsvenskan södra. Man gjorde det efter 1-1 mot Kalmar FF, hemma på Edsborg.

FCT startade matchen riktigt bra och gick vinnande ur de flesta duellerna och gav inte Kalmar många chanser att få igång sitt passningsspel. Det hårda slitet gav resultat redan i den 9:e minuten då Marawan Mohamed kunde skjuta 1-0 till FCT. Trollhättegrabbarna skapade flera chanser och kunde mycket väl ha fått in någon boll ytterligare. Bl a hade Engjell Ramadani ett fint läge i straffområdet som blockades av en Kalmar-försvarare, efter ett fint inspel snett-inåt-bakåt. Hemmalaget visade upp ett fint försvarsspel i den första halvleken. Man tillät inte KFF att skapa några riktigt heta lägen.

Marawan Mohamed gjorde 1-0 för FCT.

Andra halvlek startar FCT bra igen, men Kalmar tar över mer och mer i sin jakt på en kvittering. Ali Hasan i FCT-målet gör två vassa räddningar på frilägen och håller kvar laget i ledning. Kalmar har några hörnor och inläggsfrisparkar, och det är just på en hörna som kvitteringen kommer i den 60:e minuten när KFF.s Måns Olström gör 1-1. I den sista delen av matchen är spelet jämnt och båda lagen delar på taktpinnen fram till dess att domaren Damir Mahmutovic blåser slutsignalen.

1-1 känns som ett rättvist resultat.  Med tanke på de lägen som båda lagen skapade så kunde matchen ha slutat med FCT-seger, lika väl som att KFF kunde ha vunnit.

– Vi pratade innan matchen om att vilja mer än Kalmar. Jag tycker att vi visar det genomgående under hela matchen. Jag är väldigt nöjde med killarna hur dom lägger sitt hjärta på planen för laget. Dom är exemplariska om man ser till hur dom håller sig till vår matchplan i både offensiv och defensiv. Skönt för killarna att känna att bra prestationer nu genererar i poäng., säger tränaren Henrik Fridolvsson.

Nästa match för U19 är borta mot Trelleborg den 10/5. Nästa hemmamatch är mot Öster den 17/5.

The following two tabs change content below.