FCT U19-Malmö FF 1-3

6 april, 2014

Idag var det premiär för FCT i juniorallsvenskan. Fjolårets seriesegrare Malmö FF väntade på Bergtäkten. Det blev förlust med 1-3 men det var en stark match från FCT.

-Jag är jättenöjd med killarnas insats, säger Henrik Fridolvsson, tränare i FCT.

Matchen hann knappt starta förrän bortalaget tog ledningen via ett snyggt nickmål, detta i den fjärde minuten. FCT lät sig inte vika ner sig för detta utan fortsatte att jobba på hårt och förtjänstfullt. Resultatet stod sig halvleken ut, även om båda lagen hade bra lägen för att göra mål.

I den andra gjorde MFF på nytt ett tidigt mål. Redan i den 47:e minuten kom 0-2 och då kändes uppförsbacken tung för FCT.

-Det är något vi får ta lärdom av. Är vi inte hundraprocentigt fokuserade blir vi straffade direkt på den här nivån, säger Henrik.

Stort jubel utbröt dock från de knappt 200 personerna på läktarna i den 62:e minuten, när inbytte Marawan Mohammed kunde bredsida en volley in i mål och helt plötsligt var det match igen, 1-2.

FCT försökte komma fram och kvittera och det blev en del böljande spel fram och tillbaka mot slutet, vilket MFF kunde utnyttja bäst genom att rulla in slutresultatet 1-3 i den 90:e minuten.

Tränare Henrik Fridolvsson var alltså nöjd med laget trots förlusten:
-Ja, vi har lägen att göra 2-2 mot fjolårets seriesegrare. Nu blev det inte så, men insatsen i stort är jag jättenöjd med. Det jag är missnöjd med är vår slutforcering och där får jag ta på mig en del. Vi gick upp på 4-1-3-2 med tjugo minuter kvar med två långa spelare där fram för att skarva eller låsa fast bollen med tillbakaspel på rättvända mittfältare, men vi lyckades inte. Samtidigt mötte vi väldigt duktiga fotbollsspelare som gjorde allt för att förstöra vår matchplan, givetvis.

-Kan vi mäta oss med Malmö FF kan vi mäta oss med alla lag i den här serien. Vi står upp bra och det blev ett bra kvitto för våra killar!

Nästa match är borta mot IFK Göteborg på fredag.

Laget
Kozar – Eriksson, Jonsson, Sävhage, Snibb – Wahman (70), Karlsson, Lundqvist, Lext (75), Ramadani (55) – Bilan (60)
Bänk: Ekelund, Tönneng, Freiholz (75), Mohammed (60), Holmström, Johansson (70), Ydal (55)

Matchfakta
FCT-Malmö FF 1-3 (0-1)
Spelplats: Bergtäkten
0-1 4
0-2 47
1-2 62 Mohammed
1-3 90
Publik: 200 personer

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)