Förlösande seger

5 maj, 2024

Många upphöjda axlar föll med en glädjande, såväl som lättande, pust när FCT bärgade årets första seger. 1-0 i paus blev till 2-0 efter en riktig dônare av Malaj.

Solen sken över Edsborg, men det låg ett oroande mentalt moln över spelare och ledare inför mötet. Efter fem spelade omgångar hade bara två poäng inkasserats. Något ingen i föreningen är nöjda med givetvis. Förhoppningsvis var det islossning vi fick bevittna igår.

Första halvlek var något trevande inledningsvis med visst övertag för gästande Olympic. Åtminstone målchansmässigt. Till en början kom man förbi längs kanterna och skapade oreda, men detta insåg FCT snabbt och fick ordning på.

En som i allra högsta grad var med och redde ut de anfall som skapades av gästerna var David Wänblom, blott 17 år som startade tillsammans med Fabio i mittlåset. Sin unga ålder till trots kunde man tro att David startat de senaste åren i Ettan.

Allt eftersom var det FCT som tog över och höll i taktpinnen. När 1-0 också kom efter ett riktigt mönsteranfall var det många spelare som slappnade av och spelade ut ett allt större register.

Ännu bättre blev det efter Malajs andra mål för dagen i matchens 51 minut, där han fick på en riktig dônare i ”nästankrysset”. Där och då utbröt såväl glädje som lättnad bland spelare och ledare, vilket resulterade i mycket mer avslappnat och kreativt spel.

En riktigt förlösande seger som vi hoppas kunna rida vidare på! Näst på tur står bortamöte med LSK redan på onsdag. Ta er till Skarsjövallen och hjälp killarna till ytterligare en seger!

FC Trollhättan – BK Olympic 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (44) Argjend Malaj, 2-0 (51) Argjend Malaj

FCT:s startelva: Hogg – Rundqvist, Wänblom, Fabio, Sernling, Berg, Lennerskog, Malaj, Liimatainen, Reljanovic, Sener

Avbytare: Kroselj, Lekay, Embaye, Sterner, Belouchi, Richards, Landi

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)