Nära poäng mot Halmia

5 maj, 2024

Idag kom säsongens andra förlust för våra damer när IS Halmia besegrade oss med 1-2.

Efter förra veckans storförlust mot Eskilsminne var det många i laget som var sugna på revansch! Sen den matchen är flera spelare tillbaka i träning efter bortfallet pga. sjukdom, men för några har det inte blivit särskilt många pass och på vissa syntes det på plan att orken inte riktigt är tillbaka än.

Första 20 trycker Halmia på ordentligt i sin press och vi har tydliga problem med att få tag i bollen och komma bort ifrån vår egen planhalva. Trots detta lyckas vi vid ett par tillfällen kontra och vi skapar ett par, tre lägen av Julia Jonasson och Malin Wallgren på kanterna och av Ida Pettersson i mitten. Jonasson får slita ordentligt idag och mot sig har hon Halmias bästa spelare idag; lagkaptenen Céline Gysenius, som var riktigt bra! Trots sitt spelövertag skapar inte Halmia några direkta chanser och det är faktiskt vi som är närmast första målet.

Efter Halmias inledning mattas pressen av och det jämnar ut sig. Det är fortfarande så att vi försvarar oss bra och låter inte Halmia komma till några 100-procentiga avslut och vi fortsätter att skapa chanser, främst utefter våra kanter. I ett av försöken slår Mila Berg en riktig delikatess till passning till Julia Jonasson som springer sig fri, men när skottet kommer kastar sig en spelare framför och kan avvärja! Vi räknar till 7-8 farliga målchanser i första halvlek, men tyvärr utan utdelning i nån av dem…

I slutet av första halvlek döms det till en frispark en bit in på vår planhalva. En tveksam sådan med svartröda glasögon på. Halmia lyfter in bollen och vi lyckas inte rensa och 0-1 är ett faktum i 44:e minuten.

Inledningen av andra ser i mångt och mycket ut som första. Halmia trycker på och har mycket boll, och vi ligger på kontring. Det är i en kontring som en FCT-spelare rivs ner i straffområdet av Halmias målvakt och domaren pekar på elvameterspunkten! Ida Pettersson kliver fram för att ta den och sätter bollen säkert till vänster i mål när målvakten går åt höger! Efter 58 spelade minuter är det utjämnat.

Nu är matchen mer jämn även till målchanser. Vi tappar lite för ofta boll, antingen genom slarvigt passningsspel eller tveksam bollmottagning, och eftersom Halmia ligger tätt inpå är de där och får tag på den. Med dryga 20 minuter kvar missar vi en markering efter en fast situation och Halmia kan ta ledningen för andra gången i matchen. 1-2 efter 71 minuter. Vi försöker kvittera återigen, och öppnar oss lite mer bakåt när vi forcerar för 2-2 och ISH är inte långt från 1-3 vid ett par tillfällen. Men idag lyckas inte forceringen och 1-2 står sig halvleken ut.

Nästa match på Edsborg är på Pingstafton, lördag 18:e maj kl 13:00, då inga mindre än IFK Göteborg kommer på besök!

 

FC Trollhättan – IS Halmia 1-2 (0-1)

  • Målen: 0-1 (44) Milly Göstasson, 1-1 (58) Ida Pettersson (straff), 1-2 (71) Julia Olsson
  • Startelvan: Hanna Karlsson Julia Jonasson, Ellen Hultberg, Ida Pettersson (K), Malin Wallgren (45), Stella Hagstedt, Ellen Bengtsson, Mila Berg (82), Isa Mossberg, Sofia Olsson, Lisa Malmeling
  • Ersättare: Elin Gustafsson, Elvira Hasanovic Carlborg, Meia Eriksson (45), Liv Ydrén, Leia Drougge (82)

 

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen starten som sällan missar en hemmamatch! Hjälper till med kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)