Inför BK Olympic

23 september, 2022

Hur mår vi efter matchen i måndags egentligen? Efter den årliga sponsormatchen mot Ljungskile där 1786 personer fick se FCT vända 1-3 till 3-3 hemma på Edsborg, så är det nu dags för ännu en match i Ettan Södra. Imorgon (lördag) åker grabbarna ner till Malmö för att ta sig an nykomlingarna BK Olympic.

Skåningarna har haft en lysande säsong i Ettan Södra i år och har tillhört tabellens toppskikt från start. Laget befinner sig på 6:e plats precis under FCT med bara 3 poäng. Och fräscha från en 0-4 seger borta mot Lindome, är det ett hemmalag som kommer att bjuda på en tuff uppgift för grabbarna i rött och svart. Sist lagen möttes blev det en BK Olympic seger med 1-3 på Edsborg.

FCT å andra sidan behöver vinna och det snart, utifall man vill fortsätta att haka på i toppen och hålla drömmen om Superettan vid liv.

Huvudtränare William Lundin berättade lite om sina tankar inför matchen:

Ja i måndags var det minst sagt spännande. Är du nöjd med poängen trots omständigheterna?

”När vi kvitterade i sista minuten var vi givetvis nöjda att få med oss något men med lite distans så är det en besvikelse att vi släppte iväg det till 1-3. Det gjorde det ju såklart mycket svårt att vinna vilket vi alltid satsar på att göra.”

7 omgångar kvar på säsongen. Hur går tankarna kring tabellen i dagsläget?

”Vi tar en match i taget och fokuserar på att förbereda oss på bästa sätt för att vinna nästkommande match. Alla matcher är tuffa och det krävs 7 riktigt bra insatser för att ta med poäng än de lagen vi jagar!”

BK Olympic på bortaplan. Vad är det som ni förbereder er på inför resan till Malmö?

”Att vi bygger vidare på den fantastiska upphämtningen från derbyt senast och kommer ut hungriga för mer mot ett bra Olympic.”

Avspark på Lindängens IP klockan 16:00 lördag den 24 september. Matchen kan ni följa hemma från soffan på Expressen Premium Max.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)