Tre oerhört viktiga poäng

24 september, 2022

Det fanns inte en chans att grabbarna skulle åka hela vägen till Malmö igen utan tre poäng hem! 2-0 i halvtid blev till 2-1 efter full tid och alla poäng togs med hem till Trollhättan igen.

Nu är vi verkligen inne i slutspurten och alla poäng är enormt viktiga i kampen om topplaceringarna. Även om inget skulle avgöras denna omgång var det av yttersta vikt att ta tre poäng för att hänga med i toppen.

En enkel uppgift skulle det dock inte bli. Även om vi inte förlorat en fotbollsmatch sedan mötet med Olympic hemma 18 juni, hade Olympic i sin tur inte förlorat på sex omgångar och endast släppt in ett mål.

Med facit i hand blev det inte heller en enkel seger, men dock en fullt välförtjänt sådan.

Lundin och spelarna visade upp ett imponerande taktiskt spel i dag, där Olympic inte tilläts spela sitt snabba, frejdiga spel med tidiga instick bakom backlinjen.

Varje gång Olympic försökte spela in bollen centralt eller skicka en tidig boll bakom backlinjen var någon där för att sätta stopp för detta. Berner gjorde en utomordentligt fin insats i dag på mittfältet, där han stod för många boll- och duellvinster.

En spelare som ständigt var tillgänglig och gjorde livet surt för Olympic var Ofori. Uppspelen gick ofta på honom och med sin styrka och spelförståelse kunde han både fånga in bollen, såväl som fördela den vidare.

Tillbaka från avstängning var Morgado och tillsammans med Leksell och Karlsson var de, likt vanligt, en stensäker sista utpost som gav ett lugn till resterande spelare.

De få bollar som faktiskt letade sig förbi dessa herrar fångades upp snabbt och gav möjligheter till omställningar istället.

Nu till målen och det var en något ovan målskytt som fick inleda ”kalaset”.

Efter trassel i Olympics straffområde studsar bollen fram till Berner som enkelt kan bredsida in ledningsmålet efter tio minuters spel.

Inte långa stunden senare var Alibek ytterst nära att uttöka. Målvakten missbedömer bollen och kommer ut försent, men Alibeks petning studsar retfullt i stolpen och rensas sedan iväg.

Med fem minuter kvar av första halvlek skulle dock utökningen komma. Denna gång är det Alibek som skickar in ett perfekt inlägg från höger och Samuel Rundqvist möter bollen med pannan. Fantastiskt vackert mål och vi har 2-0 efter 40 minuters spel.

Andra halvlek inleds med trippelbyte för Olympic i ett försök att få till en reducering tidigt.

Olympic försöker febrilt hitta vägar igenom FCT, men det säger stopp gång på gång.

Till slut skulle det dock komma en reducering. På en fast situation blir det rörigt framför Becker och en olympicfot kommer först till bollen. 2-1, minut 76.

Olympic försöker givetvis gå för kvitteringen men har förtvivlat svårt. FCT står för en gedigen laginsats över hela planen och ser till att inga fler chanser av värde skapas.

Hela laget sliter tillsammans som ett lag och vinner som ett lag!

Näst på tur står Oddevold, då de gästar oss 3 oktober. Den matchen vill du INTE missa!

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)