Klassiker-möte mot Skövde

14 maj, 2021

Imorgon är det dags att möta Skövde… Igen… Ett lag vi mött inte mindre än 22 gånger! Snart dags att börja kalla det för ”klassikern”!

Kanske nån av våra drivna supporters, som har koll på statistiken, kan kolla upp om det finns något lag vi mött fler gånger? Kommentera gärna!

Förra helgen mötte vi Assyriska, och det var nog ingen som var nöjd med den matchen, varken på eller bredvid plan. Trots att vi skapade en hel del chanser slutade matchen 0-0.

William Lundins kommentar: ”Stor besvikelse helt klart då vi alltid går för tre poäng, framförallt hemma på Edsborg!

Snacket och analysen efteråt handlade mycket om att få fram det positiva ur matchen och bygga vidare på vårt stabila försvarsspel. Vi gör mycket bra i anfallsspelet också, men vi saknar det där sista dödande slaget som gör att vi vinner matcherna. Antingen avsluten i sig eller sista passningen innan det tänkta avslutet.”

Eftersom vi mött Skövde så många gånger, är jag nyfiken på hur det påverkar analysen inför matchen.

”Ingenting egentligen då Skövde har som oss en del nya spelare och dessutom en ny tränare vilket gör att det gäller att göra samma grundliga analys av motståndarna.”

Vad tror William om matchen och vad vill han se av laget?

”Det är två lag som har ett ganska tydligt arbetssätt hur man vill spela och mycket handlar om vilket lag som gör det bäst. Det tillsammans med duellspelet tror jag blir viktigt i en sån här match. Vi har varit väldigt svåra att slå i år och går för 3 poäng imorgon!”

Det är inga förändringar i laget sen sist.

Du ser matchen på SportExpressen Play, och du som redan skaffat Klubbkortet ser alla våra matcher för bara 99 kr första månaden!

Avspark lördag 15/5, kl. 13:00!

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen starten som sällan missar en hemmamatch! Hjälper till med kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)