Övertygande bortaseger

15 maj, 2021

Efter en tidig ledning från Skövde tog FCT tag i matchen och gjorde tre raka mål och plockade således med alla poäng till Trollhättan.

Efter tre raka matcher med tre inspelade poäng var målsättningen tydlig: Vinst. Men någon lätt match skulle det aldrig bli. Hemmaspelande Skövde har inlett säsongen starkt och låg inför matchen på en andraplats.

Bäst började också Skövde när de redan efter nio minuters spel kunde nicka in ledningen på hörna. 1-0, minut 9.

Efter målet är det i stora drag FCT som för spelet matchen igenom. Ett par minuter efter Skövdes ledningsmål far Adu ner längs sin vänsterkant och slår ett fint inlägg på Fellrath som nickar, men skarven går en bit utanför. Nu duggar lägena tätt.

Bara minuten senare stormar FCT fram igen och Liimatainen testar skott, men över. Två minuter efter detta är det dags igen då Aliev drar till, men skottet går tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Endast två minuter senare kommer FCT återigen i anfall och denna gång skall det bära frukt. Precis som tidigare är det Adu som stormar längs sin vänsterkant för att lägga in bollen på Fellraths panna och denna gång kommer den sistnämnde likt Henke Larsson och språngnickar in kvitteringen. 1-1, minut 24.

Lägena fortsätter dugga tätt för FCT och ett par minuter efter kvitteringsmålet är det ytterst nära ett ledningsmål. Liimatainen friställer Aliev som ensam med målvakt skall lägga in bollen i mål, men skjuter tätt utanför efter att bollen hoppat till precis vid skottillfället.

Innan paus har även såväl Aliev som Fellrath varsin chans att utöka, men skövdes målvakt står för två fina räddningar.

Likt första halvlek är det FCT som radar upp lägena och går för seger. Det skulle bara ta sju minuter av andra halvlek innan FCT hade vänt på tillställningen. En frispark slås in och skarvas vidare av Aliev till Fellrath som med okänd kroppsdel forcerar in ledningsmålet. 2-1, minut 52.

Istället för tryck mot eget mål går FCT för mer och får ett jätteläge till 3-1 bara minuter efter ledningsmålet. Återigen friställs Aliev, men denna gång skall stolpen rädda målvakten och Alievs frustration växer.

Till slut skulle den dock sitta även för vår gode Aliev. Efter nick som reflexräddas är Aliev framme igen och fullkomligt bombar in 3-1 målet. 3-1, minut 68.

Skövde försöker gå för reducering men kommer aldrig riktigt nära och matchen slutar 3-1 till FCT.

Efter ett par matcher där spelet och lägena funnits men målen uteblivit var dagens match ett stort fall framåt. Nästa lördag tar vi emot Linköping på Edsborg, kl 16:00. Matchen följer du som vanligt via sportexpressenplay.se

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)