Uddamålsseger med chans på mer

12 maj, 2024

Det var bortamatch mot Uddevallas IK Rössö på Rimnersvallen i ett strålande vårväder som stod på schemat för damerna på lördagseftermiddagen. Ett Rössö som förra året spelade i Elitettan men slutade näst sist och därför spelar i Division 1 Södra i år. Vi mötte Rössö i en träningsmatch i mars och vann då med tennissiffror, hela 6-0. Såna siffror fick vi inte se igår, men nollan höll alltjämt Hanna Karlsson i mål!

IKR låg en placering före oss innan match och efter två raka förluster var vi i behov av poäng! Det blev en tuff match med många hårda dueller, som trestadsderbyn brukar bli, och kanske inte det vackraste spelet.

I första halvlek är det nästan enbart spel på Rössös planhalva och de chanser de får kommer från bjudningar av oss när vi slarvar, men IKR lyckas inte få utdelning på nån av sina chanser, mycket tack vare Ellen Hultberg och Elvira Hasanovic Carlborg i backlinjen, tillsammans med en defensiv Ellen Bengtsson. Istället är det Trollhättan som kan ta ledningen när vi får en frispark redan i tredje minuten i bra ”hörnläge”. Ida Pettersson tar frisparken och slår in den fint i straffområdet där Stina Österberg efter lite stök och bök slår den i mål!

0-1, minut 4.

Vi fortsätter trycka på framåt, och många av våra chanser skapas på högerkanten av vindsnabba Malin Wallgren som gör sin motståndare gång efter annan, tyvärr utan att vi lyckas få till något ytterligare mål. Malin blev utsedd till matchens lirare för övrigt.

I andra halvlek har Rössö justerat sitt spel en aning och bl.a. punktmarkerar Malin vilket gör att matchbilden ändras en aning. Vi har även skruvat lite grann och slutar bjuda Rössö på chanser så spelet liknar mer ställningskrig på mitten när inget av lagen riktigt kommer fram till avslut.

Fem minuter in i andra drabbas Rössö av en skada och Emelie Kinle får bäras av plan, och kvarten senare är det dags igen när också Nadira Muminovic får bäras av. Sa jag att det var en tuff match? Allteftersom matchen går börjar Rössö trycka på för en kvittering och det öppnar upp för oss. När det återstår tio minuter av ordinarie kommer Rössös bästa chans i matchen, ett skott utifrån, där de försöker lyfta bollen över Hanna, tar i ribban och returen ut till IKR-spelare som skjuter högt över..!

Efter det går luften ur Rössö och vi börjar kontra sönder dem. Undertecknad tappar räkningen på hur många gånger vi stjäl bollen, vänder på spelet och anfaller med ömsom Julia Jonasson på vänsterkanten och Malin Wallgren på högerkanten, samt ett par med Ida i mitten. I minut 93 sätter Ida bollen i kassen efter ett fint förarbete av Malin, som i sin tur fick bollen av Julia i en passning som drar isär Rössös försvar. Malin passar snettinåtbakåt utefter marken nedifrån kortsidans linje, men domaren vinkar för offside och målet döms bort…

Förutom tre poäng tar vi med oss det tryck och alla chanser vi lyckas skapa idag och ser till att vi kan omsätta dem till mål, då kommer vi bli svårslagna!

Näst på tur står inga mindre än IFK Göteborg som vi tar emot hemma på Edsborg på Pingstafton, lördag den 18/5 kl. 13:00! Då ser vi till att fylla läktarna!

IK Rössö – FC Trollhättan 0-1 (0-1)

  • Målen: 0-1 (4) Stina Österberg
  • Startelvan: Hanna Karlsson Julia Jonasson, Tess Wimmerstedt, Ellen Hultberg, Elvira Hasanovic Carlborg, Ida Pettersson (K), Stina Österberg, Malin Wallgren, Stella Hagstedt (78), Ellen Bengtsson, Sofia Olsson
  • Ersättare: Meia Eriksson (78), Liv Ydrén, Mila Berg, Isa Mossberg, Lisa Malmeling, Leia Drougge
  • Publik: 208
The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen starten som sällan missar en hemmamatch! Hjälper till med kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)