Övertygande seger mot LSK

9 maj, 2024

Under onsdagskvällen inleddes omgång 7 med matchstart 18.30 mellan Ljungskile SK och FCT och det blev en rätt behaglig resa. I det täta matchandet fick vi se Josh Richards och Wayde Lekay från start och de visade verkligen att de är aktuella för att starta varje match, konkurrensen i truppen ser utvecklande ut.

Redan i den första minuten fick LSK en 4 mot 2 kontring efter en misslyckad hörnvariant men det väckte laget på ett bra sätt och redan i den 4e minuten knorrar Kevin Liimatainen in bollen i det bortre hörnet, 0-1. Första delen av den första halvleken fortsätter i ett böljande spel med halvchanser åt båda håll, LSK hade t ex ett mål bortdömt för offside. I den 38e minuten bestämmer sig LSKs stjärna JT Camara att ”jaget går före laget” och i en direkt löjlig sekvens, där han påtalar att en FCT spelare borde få varning, jagar domaren och drar på sig två varningar och på så sätt dödar matchen för sitt lag. Detta hoppas jag att jag aldrig kommer uppleva från en FCT spelare, borde isåfall få konsekvenser efteråt. I den 44e minuten får vi till det förlösande 0-2 målet genom ett hårt vobblande skott från Argend Malaj som gick i närheten av målvaktens händer, men inte på dem.

Andra halvlek är bara 6 min gammal när Melwin Berg gör sitt första seriemål för FCT genom ett distinkt skott lågt invid stolpen 0-3 – Melwin bjöd också på en snygg frivolt efter målet, värt att hålla koll på framöver! Melwin fick sedan ett fritt läge framför mål redan 2 minuter senare men då stod målvakten i vägen. I den 60e minuten får LSK en straff som domaren ALDRIG hade blåst för om det hade stått 0-0 och han inte visat ut en LSK spelare i första halvlek. Cameron som går åt rätt håll på varje straff räddar den rätt tama straffen men det blir en retur till straffskytten som han lyckas peta i mål, 1-3. Nu försöker LSK en stund men det blir ju jätteytor bakom deras mittfält för oss. Oscar Lennerskog bestämmer sig för att punktera matchen själv i den 89e minuten genom att gå rakt igenom LSK försvaret och sätta 1-4. På övertid tappar LSK försvaret bollen på fel ställe och Cihan Sener sätter säkert 1-5.

Sammanfattningsvis börjar det se bättre ut, anfallsspelet leder numera till många avslut, de offensiva spelarna närmar sig toppformen. Defensivt är vi numera täta, med David i laget har vi inte släppt in något spelmål, Samuel är stabil och Tyler har kommit med energi. Det är riktigt bra konkurrens på flera platser i laget och vi kan rotera spelare och fortsätta vinna. Nästa match är på Edsborg på söndag kl 16.00, jag tror det blir tredje raka!

Höjdpunkterna

Ljungskile SK – FC Trollhättan 1-5 (0-2)

  • Målen: 0-1 Liimatainen (5), 0-2 Malaj (44), 0-3 Berg (51), 1-3 Bahno (60) (straff), 1-4 Lennerskog (89), 1-5 Sener (90+3)
  • Startelvan: Hogg, Sernling (81), Wänblom, De Sousa, Rundqvist (90+2), Richards (65), Malaj, Liimatainen, Reljanovic, Berg (65), Lekay (65)
  • Avbytare: Kroselj, Sterner (90+2), Lennerskog (65), Shamoun (65), Sener (65), Beloushi (81)
The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)