Qviding stänger säsongen

19 november, 2021

Imorgon är det dags för årets sista match i Ettan Södra 2021, och det är Qviding FIF som bjuder upp till dans på Edsborg.

Qviding är ett av de ”mesta” lagen vi matchat mot, hela 17 tävlingsmatcher har det blivit. Statistiken säger 9-2-6 till vår fördel, men i våras hade vi ett dubbelmöte mot dem på samma vecka. Först i cupen, där de snöpligt slog ut oss med 3-1, sen tog vi revansch i bortamötet i serien med 2-3. Men det brukar vara tajta matcher oss emellan. Rekordet är från 2014 då vi vann med klara 4-0 på Edsborg och 0-1 på Valhalla.

Inför morgondagens match kamperar de på nionde plats i tabellen, med 38 inspelade poäng, och har säkrat kontraktet och har ingen chans på uppflyttning. Men att ”bara” spela för äran är nog svårt tillräckligt för oss, jag har en känsla av att Qviding inte kommer ge bort några poäng.

Som brukligt är har vi pratat med huvudtränare William Lundin inför matchen, och så här har han att säga om Vänersborgsmatchen och avslutningen imorgon…

– Efter matchen mot VIF har vi det inte i egna händer längre. Hur har snacket gått efter matchen?
– Stor besvikelse givetvis efter matchen då vi får skylla oss själva när vi inte punkterar matchen, eller gör mål på alla våra chanser i slutet. På måndagen tog vi nya krafttag och gick in i veckan med känslan att det inte är över då övriga topplag också tappade poäng.

– Qviding är ett av lagen vi mött flest gånger och tillhör Göteborgslagen som vi brukar spela väldigt jämnt mot. Hur tror du matchen kommer bli imorgon?
– Två bra lag som möts och som sagt är det alltid jämna och tuffa matcher vilket det lär bli imorgon också. Det är sista matchen i serien och det är full fart i bägge riktningarna som gäller i 90 min!

Iu Ranera Grau är skadad och missar matchen. Det gör även Yoann Fellrath som fick syna årets tredje gula kort i matchen mot VIF.

Förutsättningarna för lördagens match är så här:

  • Vinner vi över Qviding och Utsikten förlorar och Skövde spelar som bäst oavgjort, så slutar vi som seriesegrare!
  • Vinner vi och Skövde tappar poäng, så går vi som sämst upp på kvalplats.
  • Spelar Utsikten oavgjort måste vi vinna över Qviding med sex mål mer än de gör för att gå om (spelar de 0-0 måste vi vinna med 6-0).
  • Spelar vi oavgjort och Skövde förlorar, då går vi om dem på bättre målskillnad (+19 för oss, +15 för Skövde inför matchen) och kan hamna på kvalplats, men då får Oskarshamn inte vinna, för då kommer de och går om både oss och Skövde…

Matchstart lördag 20/11, kl. 13:30.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)