En text om lägret i Torremolinos

6 mars, 2018

FCT:s äventyr som pågår i detta nu, träningsläger i spanska Torremolinos, har varit en fantastisk upplevelse även för mig. Att få umgås hela dagar med laget från kvart i 4 i söndags morse till idag har givit mig en bra inblick om dagens FCT och jag har också försökt förmedla stämningen i truppen till alla här hemma. Jag har försökt att både göra det lite roligt, lite annorlunda men också visa den seriösa sidan. Om du som läser detta också har uppfattat det på det viset kan jag givetvis inte svara på, men det är i alla fall min känsla av FCT 2018:

Ett härligt gäng med oerhört bra stämning, många gliringar hit och dit, men samtidigt oerhört seriösa och proffsiga när det väl gäller, exempelvis vid träning eller teoretiska genomgångar och övningar.

vår öppna Facebook-sida som alla kan nå även om man inte har konto, har vi publicerat många bilder och några videos, vilket vi även gjort på Instagramkontot.

Det verkar ha varit oerhört populärt. I runda tal 20 000 har nåtts av våra inlägg på Facebook på två dygn och det är otroligt roliga siffror, någon laget känner och uppskattar! De har varit väldigt tillmötesgående och där har William Lundin gjort ett bra förarbete som informerat dem om min närvaro och att de ska ställa upp.

Spelarna och ledarna har själva bekostat detta läger, vilket jag tycker är oerhört stort! Själv hade jag en makalös tur som inte hade bokat in mig på hotellet utan bokade en liten lägenhet via AirBnB. Dagen efter fick jag adressen till hotellet av William och det visar sig att det tog mig två minuter att gå dit från min lägenhet! En stad med 80 000 invånare…

Jag har inte följt laget hack i häl hela tiden, men har varit med om en del och hört en massa annat.

När jag sitter här och reflekterar i efterhand, nyss hemkommen, så punktar jag några saker som jag tycker varit extra bra eller extra roliga:

 • Hästhuvudet på flyget. Alla nya fick sitta med den på sig i en halvtimme. Det kanske inte låter så roligt för en utomstående, men hästhuvudet var så fult och det såg sååå roligt ut i planet när man vände sig om ellertittade framåt och man såg en stor häst sitta och stirra. Marcus Knutsen lyckades till och med charma flygvärdinnorna.
 • Nöjd och glad över all förträffligt käk som fanns på hotellet – Arlind Beqiri

  Arlind Beqiri och maten. Jösses amalia! Han är bland de “tunnare” i kroppen bland spelarna i truppen, men jag undrar om någon äter mer än honom. Jag satt bredvid honom på söndagen och åt lunch. Först en stor portion med kött, ris och paella. När den var slut gick han och tog pommes och hamburgare som täckte hela tallriken och lite till. Därefter var han och hämtade ett par efterrätter. Kortet från måndagen när han tar pannkakor till efterrätt är härligt! Jag hade för övrigt knappt hunnit sätta mig igen förrän han stod där i kön för att hämta mer! Helt underbart!

   

 • Vädret. Det har regnat lite, framförallt natten mot måndagen och på måndag förmiddag, men annars soligt och varmt och blåsigt. Likt en svensk bra sommar, cirka 20-23 grader varmt. Jag förstår om man blir inspirerad som spelare att få träna i den omgivningen och med de förutsättningarna.

 • Stämningen. Jag hoppas verkligen att det framgått vilken härlig stämning det är. Alla spelare är oerhört trevliga, proffsiga i sin inställning och roliga. Här är ledarna viktiga, William, Marielle och “Biffen” bidrar givetvis till denna stämning. När jag berättade för “Biffen” att bilden på honom i bar överkropp hade flest “likes” på Instagram, skröt han öppet inför hela laget med glimten i ögat såklart. “Det är naket som gäller alltså”.
 • Adam Engelbrektsson bjöd på sig själv i bussen och bjöd också på sång!

  Aktiviteter. Förutom fotbollsträningarna och all mat, så har det varit lagtävlingar, teorigenomgångar, grupparbeten. Dessutom kilades det in lite olika saker då och då, som t ex sång eller tal. När Adam Engelbrektsson sjöng Cara Mia (Zelmerlöw) i bussen så hängde alla på med taktfast klappande. Om han hade vunnit Melodifestivalen med den insatsen? Nej, jag tror inte det…

   

 • Simon Forslund. En kille som imponerar stort på mig. Förutom sin fotbollsgärning, så är han oerhört sympatisk och trevlig (värmlänning, givetvis). Han började fråga lite om FCT:s historia och när någon gör det kan jag prata på rätt länge. Det gjorde jag också, hela hemresan från ett av träningspassen. Han var genuint intresserad och ställde mycket frågor.

 • Anton Hellborg. Yngst i truppen och nyast. En oerhört ödmjuk kille som vid samlingen i söndags på flyplatsen, detta är mina små reflektioner, stod lite för sig själv, även om alla var samlade. Men ju längre tiden gick de här dagarna, desto mer kom han närmare övriga. Det är vad jag tyckte mig se i alla fall.
  Det är sånt här som träningsläger tillsammans är så bra för! Dessutom hade han och Tobias Berntsson den klart vassaste utsikten från sitt hotellrum, sjunde våningen.

 • Fredrik Sundström har alltid något lurigt i blicken!

  Fredrik Sundström. Lite av en kulturbärare i FCT, men också en genomgo person med humor som få har. Med honom runt sig blir det aldrig tråkigt, det är ett som är sant! Att det var hans lag som vann FCT-Quizet med 19 av 24 rätt är ingen slump. Han kan den här klubben, och rättade till och med stavfelet på vår ordförandes namn PEr Hallberg. En stjärnpoäng på den.

   

 • En sak som också satte sig hos mig, det var Williams ord till spelarna igår kväll. Klockan var sent, de hade teori och en övning där de pratade om varandras styrkor.
  William sa (ungefär): “Alla ni har en eller flera spetskvalitéer. Det är den spetsen du ska investera i det här laget, det är den just du bidrar med. Ju mer du investerar, desto mer får du tillbaka och du blir en bättre fotbollsspelare”
  Härliga ord som jag är övertygad om stämmer.
 • Jag nämnde några enskilda spelare ovan. Det är givetvis inte för att de är bättre eller sämre, för jag tycker att alla visar varandra respekt och omtanke. Det är ett helt fantastiskt gäng som William, Marielle, “Biffen”, Ulf och Issa har att jobba med!

Självklart har det sagts och gjorts mycket mer som jag varken kan eller vill skriva om. Men kontentan är att ett redan bra sammansvetsat gäng, bara blir än mer samstämmiga från och med nu.

Det ska bli oerhört roligt och spännande att följa FCT under denna säsong och jag hoppas och tror att du som läser också fått en bättre bild av spelarna i och med detta läger och dess rapportering via hemsidan, Facebook och Instagram.

En rätt trött och lite sliten undertecknad, men med grym påfyllning av positiv energi, säger nu god kväll och gör sig redo för ordinarie jobb imorgon igen!

Dock hade jag lätt kunnat bo i spanskt klimat, det är ett som är säkert.

//Benny Johansson

 

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)