Benny bloggar från Spanien – följ med

3 mars, 2018

Var så goda att följa FC Trollhättans träningsläger i Torremolinos, Malaga, Spanien!
Klockan 04:00 avgår bussen från Edsborg på söndagsmorgonen och med på resan finns hela truppen, hela ledarstaben samt undertecknad, jag Benny, som kommer att vara med ett par dagar i Torremolinos. Här kommer jag att uppdatera kontinuerligt och hoppas få med både videos, foton och texter och diverse händelser. Vi utlovar live-sändning via vår FB-sida bland annat.

Uppdatera gärna din webbläsare genom att trycka F5 lite då och då, för då får du den senaste uppdateringen. Kolla Facebook för foton.

02.00 Tisdag

Det är verkligen dags att sova nu, men jag är full av adrenalinpåslag. Vi hade en bra träning i eftermiddags på Malaga CF:s damlags anläggning

Senare fick jag en intervju med Simon Forslund som du kan se på Facebook. Efter den käkade vi middag på hotellet  Jösses, vad bra mat de har.  Jag fick ”smita med” på ett hörn och är tacksam för det.

Teori, lagtävling och lite annat var på programmet innan jag kunde gå live med alla läsares frågor.

Ja, jag förberedde lite men inte allt. Spelarna svarade oerhört proffsigt men också med glimten i ögat.

Där har William gjort ett bra jobb. Han förberedde dem på att jag åker med ett par dagar och att de ska vara tillgängliga.

Dessa två dygn med laget har fått mig så glad. Jag ska skriva en längre sammanfattande text när jag kommit hem och kan skriva med normalt tangentbord.

Hinner troligen med en sista träff med laget i morgon bitti innan jag åker hem.

God natt från ett fantastiskt Torremolinos.

//BJ

20.00 Måndag

Nu har vi ätit middag. Mycket mat och mycket skratt blev det. Forslund höll tal om Big Daddy, Europas största krokodil som finns här i Torremolinos.

Maten på hotellet är otrolig. Det finns hur mycket som helst att äta. Jag har noterat ett par roliga saker. De som äter mest måste vara Arlind och Sean. Har de någon botten kan man undra? Sen är väl Lundgren den som oftast smyger bort till Kids Corner för att fixa burgare.

Själv föredrar jag faktiskt den fina Paella. Många år sen jag åt det, men denna var lyxig.

Senare ikväll pumpar jag upp en massa foton på FCT:s Facebook-sida.

//BJ

18.30 Måndag

Jag sitter i hotellets bar och har precis intervjuat Simon Forslund. Enormt trevlig stund där vi förutom videointervjun även pratat om allt mellan fotboll, elitstöd, studier och krokodiler!

Se intervjun med Simon på Facebook om en stund

14.30 Måndag

Nu sitter jag på bussen med spelarna på väg mot dagens andra träningspass. Solen skiner och landskapet utanför är fantastiskt. Många bilder utlovas på vår FB-sida senare idag.

//BJ

11.30 Måndag

Det blev lite morgongympa för laget före frukost. I går kväll hällregnande det, men det var uppehåll  på morgonen. Sen drog det ovanliga regnet igång igen vilket medförde att teamet fixade buss och ny plan att träna på.

Mycket nära Malaga FC:s La Rossaleda som jag nämnde i den första posten. Bra fokus på fotona därifrån!

Jag åkte inte med, jag har inte kläder för hällregnande. Jag har dessutom början på migrän, så jag tar igen mig i den lilla lägenheten på 15 kvm.

Jag hoppas kunna möta upp killarna senare vid lunch eller efter.

Men vi kommer fortsätta publicera på FB, twitter och Instagram.

//BJ

19.45 Söndag

Jag ska försöka sammanfatta den här dagen. Det är inte lika enkelt att skriva från telefonen som datorn, ni får ha överseende med det.

Kvart i fyra kom jag till Edsborg. Jag var inte ens topp 5 där och sen rullade killarna in på löpande band  Exakt 04.08 styrde ”Biffens” pappa bussen mot Landvetter. Vi hämtade upp ett gäng på vägen och det mesta flöt på rätt bra faktiskt hela dagen.

Ja,det finns en hel del kommentarer och missöden att rapportera om, det är helt sant. En del spar vi till senare.

Jag har skrattat som bara den. När William puttade på mig i planet och sa:  Kolla 2 rader bakom till vänster, då skrattade jag så jag fick ont i magen. Alen Kasumovic iklädd ett hästhuvud!

Detta huvud hade alla nya spelare i 25 minuter under flighten  Bäst var Anton Hellborg som stensomnade direkt med det svettiga hästhuvudet och sen vaknade yrvaket när de drog hästen av honom!

Skrattet. Kommentarer. Det blir liksom aldrig tråkigt med gubbar som Alen, Fidde, Knutsen m fl…

Det som slår mig är att det är ett jäkla gott gäng vi fått ihop. Alla trivs ihop. De är också vinnarskallar. Jag agerade domare och hjälpreda i tekniktävlingen på stranden och laget med Chrisse, Lundgren, Pelle och Tobias Berra Berntsson var väl inte världens bästa just i den tävlingen,  men de reste sig på 9 och blev inte sist i alla fall.

Sen tycker jag att det är roligt att lära känna de nya! Simon Forslund, ny målvakt, är en helt fantastisk kille. Oerhört trevlig! Hade också ett längre snack med Adam Engelbrektsson men det handlade mest om skolan i Uddevalla där både jag och han jobbar. Grym kille!

Senaste tillskottet Anton Hellborg, yngst, tycker jag har vuxit in i gruppen ordentligt under dagen. Sånt älskar jag!

Hur går min egen träning? Jo tack, helt förträffligt. Trapporna upp från stranden till hotellet i högt tempo, pratandes, det var så en kallad kombinerad högintensiv höghöjdsträning. Tappade 7 liter vatten…

Detta blir dagens sista inlägg. Nu laddar vi batteriet för två träningspass i morgon. Dessutom måste jag försöka få till en livesändning med alla frågor vi fått in.

Carla! Hur säger man hej då för idag på spanska

Bien?? Ciao?

Eller så säger jag helt enkelt god kväll till er alla och tycker om all respons, både här, på FB, på Instagram och på Twitter.

Vi hörs i morgon!

//BJ

14.00 Söndag

Laget bor på ett fantastiskt fint hotell. Det blev också ”lyxlunch” vid ankomst för hungriga spelare. Hur Arlind fick i sig allt kan man undra. Två rejäla portioner och så lite efterrätt på det 🙂

Snart är det träning, men en del vandrar först runt på stan en stund efter maten. Det är för övrigt 22 grader varmt och soligt, men det hade regnat under morgonen.

Jag hade tur med mitt eget boende via AirBnB. Lägenheten jag ska bo i ligger tre minuters gångväg från hotellet.

//BJ

11.50 Söndag

Jag satt bredvid William på flyget ner. Förutom att vi skrattade ljuvligt åt att de nya spelarna skulle sitta med ett hästhuvud på sig i en halvtimma, så passade jag på att ställa några korta snabba frågor till William.

Blåvitt eller AIK?

Blåvitt

Te eller kaffe?

Kaffe

Ishockey eller bandy?

Ishockey, har aldrig varit på bandy

5-4 eller 1-0?

1-0, ger en psykologisk vinning, 5-4 dock bättre för målskillnad i serien

Favoritlag utomlands?

Arsenal

Bästa match du varit på?

Arsenal – Tottenham när Fredrik Ljungberg avgjorde

Roligaste sportupplevelsen alla kategorier?

EM i Paris förra året, det var en underbar upplevelse

06.30

Det är en timma till planet lyfter. Säkerhetskontrollen gick hyfsat bra. Några blev kollade för eventuella sprängämnen, ett par spelare glömde sina väskor vid kontrollen och fick vända tillbaka. En av dem är innermittfältare.

När Biffen och Knutsen skulle igenom fick de frågan av kontrollanten vad märket på jackorna står för.

-FC Trollhättan, svarade Biffen.

– Är det ett korplag eller?

-Beror väl på hur man ser det  skojade Biffen tillbaka. – Division 2.

-I vilken sport?

Cheesus!

04.08 Söndag

Herre. Detta känns värre än Sällskapsresan 🙂 Hur kan de tjöta så mycket när kl är kvart i 4 på morgonen?

Fidde och Pelle diskuterade hur mycket vätska man får ha i bagaget  Vet inte om de någonsin kom fram till rätt svar.

Nu är vi ute på E45 i alla fall och det ska plockas upp några på vägen

Så säger vi grattis till fystränare Marielle Bengtsson som dagen till ära fyller 25 år!

21.30 Lördag
Jag kanske borde börja avsluta packandet så att det bara är att stiga upp kl 03.30 och gå till Edsborg…
Viktigast att ha med: Mobiltelefonen och laddare.
Utan dessa två lär det bli svårt att uppdatera från träningslägret.
Sen är det väl i o f s ganska viktigt med lite kläder, diverse hygienartiklar och såklart snus. Och bankkortet. Har jag det så klarar jag mig om jag glömt något.

20.00 Lördag
Jag har pratat med William Lundin under kvällen och vi har gått igenom vad som gäller. Spelarna ser fram emot lägret och kommer också vara tillgängliga för intervjuer om de känner för det!
Detta kommer bli ”riktigt sköj” som Black Support-legendaren Henrik Bengtsson brukar säga. Det finns bara ett litet aber, och det är om jag vaknar när kl ringer 03.15 i natt………
//BJ

12.00 Lördag
Vädret kan vara bättre. Men det ser ändå lovande ut och speciellt om man jämför med hur vi har det här…
I England verkar var och varannan match bli inställd idag.
//BJ

 

 

23.59 Fredag
Det är bara 28 h tills bussen avgår och jag kollar av hur jag kan uppdatera via mobilen. Det verkar fungera.
//BJ

23:00 Fredag
Det är klart att jag kan åka med! Men chef gav klartecken för att byta jobbdag, vilket jag är oerhört tacksam över, så nu kan jag åka med och följa FCT i Torremolinos under ett par dagar. Väderrapporten i Malaga säger ca 15 grader varmt och lite regn.
Va? Regn? I Malaga?
Jag var i Malaga 2013. Jag och mina pojkar besökte Malaga FC:s stadion, La Rossaleda. De har inga tak över läktaren, så jag frågade: Hur gör ni när det regnar?
-Det regnar aldrig i Malaga, fick jag till svar.
//BJ

 

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)