Två mål räckte för seger

2 september, 2020

Det rasslade till tre gånger i nätet, varav FC Trollhättan stod för två av dessa. Många, många chanser framåt, men slutresultatet skrevs ”bara” 2-1. 

”Lillördag” och match mot nykomlingen Motala stod på schemat i dag för FC Trollhättan och det skulle bli en munter tillställning för hemmalaget.

Redan från första stund tog FCT kommandot i matchen och riktade näsorna framåt. Aggressiv press och fart i anfallsspelet var receptet under i stort sett första halvlek.

Första riktigt farliga chansen stod Johansson för efter bollvinst av slarvande försvarare, men skottet gick tätt utanför.

Shaze stod för ett par riktigt fina skott också. Det bästa kom efter 20 minuter, där skottet slickade kryssribban.

FCT matade inlägg på inlägg och farligt blev det nästintill varje gång, men bollen ville inte leta sig in efter första 45.

Andra halvlek startar precis som första slutade. Målet skulle dock tillslut komma. I matchminut 68 avlossar Emanuelsson bössan men får en felträff som blir en perfekt pass till Cindric, som i sin tur klackar fram en fristående Henriksson och vi har 1-0!

Trollhättan fortsätter ha kommandot efter målet, men Motala stack upp ett par minuter efter målet och nickade tätt utanför.

Istället för kvittering skulle vi få se en utökning. Henriksson spelar Lundgren centralt som får hela autobahn och löpa på och Lundgren passar i sin tur ut till Engelbrektsson som viker in, gör två gubbar och skickar in 2-0! Minut 76, 2-0.

Där och då såg det mycket säkert ut, men Motala var inte beredda att ge upp och nerv skulle det faktiskt bli, ända in i det sista.

Motala tar efter utökningsmålet tag i matchen och börjar löpa mer och skapa fler chanser. Det krävdes heller inte mycket för att få till en reducering.

En boll skickas in efter backen från höger, studsar på försvarare och landar till sist hos motalaspelare som bombar in bollen. minut 81, 2-1.

Motala får vittring och går för kvittering och kommer väldigt nära. Närmst kom man i minut 90 efter trassel i samband med hörna, men Forslund dyker och greppar tag i bollen.

FCT kan sträcka händerna i luften och andas ut ett par jobbiga minuter senare och konstatera att tre poäng är bärgade.

Nästa match spelas på söndag, borta mot Landskrona. Avspark 15:00 och matchen ses som vanligt på sportexpressenplay.se

Highlights

Startelva

Forslund
Karlsson
Mogren
Sundström
Kasumovic
Shaze
Emanuelsson
Cindric
Engelbrektsson
Johansson
Henriksson

Avbytare

Becker
Edh
Iljazi
Zanjanchi
Lundgren
Rexhepi
Snällström

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)