U19 möter Malmö FF i premiären

5 april, 2014

Idag är det dags för seriepremiär i U19-Allsvenskan. FC Trollhättan tar emot fjolårets seriesegrare Malmö FF på Bergtäktens naturgräs.

-Äntligen är det igång, säger tränare Henrik Fridolvsson inför premiären. Det är detta vi har tränat för hela försäsongen. Vi har tränat hårt och förberett oss väl med matcher mot tufft motstånd. Vi är förvantansfulla och hoppfulla!
Malmö FF vann alltså grundserien förra året, men det blev inget SM-guld.
-Vi har en tuff öppning i serien, Malmö FF är ett väldigt bra lag. Vi räds dem inte, men vi har respekt för dem. Vi har gott självförtroende och tror på oss själva.
-Det är en väldigt stimulerande serie för oss. Det är riktigt bra matcher som väntar varje helg efter en träningsvecka. När serien är slut kommer vi att ha mycket bättre fotbollsspelare och ett X antal kommer att ha spelat A-lagsfotboll. Vår verksamhet går ut på att utveckla individen att bli en bättre fotbollsspelare och det gynnar FCT.
Förra gången FCT U var uppe i högsta serien bestod laget av många spelare som idag spelar i FCT:s A-lag; Hampus Ekström, Alen Kasumovic, Anel Kozar, Oscar Ehner, Anton Lundqvist och Pontus Johansson. Lägg därtill spelare som Jonathan Helldén, Gustaf Rådström och Kenan Mehovic som alla tillhört A-truppen men inte längre spelare för FCT.
Utvecklingsmöjligheterna är stora för spelarna!
Här kommer morgondagens FCT-trupp mot MFF:
Kozar, Eriksson, Jonsson, Sävhage, Snibb, Wahman, Karlsson, Lundqvist, Lext, Ramadani, Bilan, Ekelund, Tönneng, Freiholz, Mohammed, Holmström, Johansson, Ydal
Välkommen att stötta våra talanger! kl. 14:00 på Bergtäkten idag!
The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)