FCT A – IK Oddevold 1-1 (1-1)

15 mars, 2014

FCT tog idag emot Oddevold på Trollhättans IF:s nya fina anläggning Bergtäkten. Det var soligt, men samtidigt ordentligt blåsigt vilket påverkade spelet stundtals.

Matchen slutade 1-1 efter samma siffror i paus.

FCT gjorde en fantastiskt bra första halvlek. Försvarsspelet satt där det skulle och Oddevold kunde inte komma framåt med något konstruktivt överhuvudtaget. I den 17:e minuten kom så ledningsmålet för FCT. Josef Daoud snurrade friskt i straffområdet och avlossade ett skott som David Stenman i IKO-buren räddade, men returen dundrade Jonas Bjurström distinkt in i nättaket.
1-0.

De svartklädda fortsatte att föra spelet, men kvitteringen från gästerna kom en minut före pausvilan på ett långskott från Robin Ganemyr. Rätt ologiskt då, det var deras första avslut under första halvlek.
1-1.

I den andra skapade båda lagen fler målchanser. FCT var absolut närmast ett segermål med ett flertal mycket vassa lägen. Josef Daoud, Gabriel Bilan (U19) samt Viktor Mollapolci var närmast att göra mål.

-Jag hade önskat att vi kunde förvalta något av de många lägen vi skapade i andra halvlek. Nu blev avsluten sådana att deras målvakt inte behövde rädda, sade Jesper Ljung efter matchen.

Så var det. Flera bollar gick strax utanför stolpen och de bollar som gick på mål var alldeles för lösa eller felträffar trots bra lägen.

– Vi hade ett bra försvarsspel över hela planen. Vi har gnuggat det ett tag nu, så detta var ett kvitto för oss att det fungerar. Stora delar av matchen hade vi också ett bra anfallsspel. Vi är nöjda med dagens prestation.

fctiko14

FCT saknade många spelare idag, men kunde ändå ställa en A-truppselva från start. På bänken fanns bara U19-spelare och i andra halvlek kom Anton Snibb, Engjell Ramadani och Gabriel Bilan in för Rundström, Johansson och Karlsson.

På frånvarolistan fanns Bogdanovic, Ödlund, Ekström, Alexandersson, Ehner, Stanisic, Winroth, Lundqvist och Gustafsson.

Statistiken från dagens match:
Hörnor: 4-4
Avslut: 8-5 (6-2 på mål)
Varningar: Kasumovic, Phiri, Karlsson, Johansson

Undertecknad vill också lyfta fram försvarsspelet som var lysande. Andra roliga saker att se var Josef Daouds form och timing i nickduellerna, Jonas Bjurströms spelfördelande samt den fina kämpainsatsen från alla spelare.

Benny Johansson

The following two tabs change content below.
FC Trollhättans webb-administratör sedan säsongen 2008. Ser så många hemmamatcher jag kan, varje år. Sitter gärna i hytten på Edsborg IP och rapporterar live på everysport.se.