FCT U19 – Herrestads AIF A(div4) 1-0

19 mars, 2014

I tisdags spelade FC Trollhättans U-19-lag träningsmatch. För motståndet denna gång stod Herrestads AIF’s A-lag, som till vardags håller till i division 4.

FCT tog tag i taktpinnen omgående och kunde kombinera ett bra försvarsspel med ett fantasirikt anfallsspel. Den fina starten resulterar i att FCT lyckas göra 1-0 efter ca 15 minuters spel. Efter ledningsmålet, så slår FC Trollhättan av på takten och energin och spelet jämnar ut sig i 10 minuter. De sista 20 minuterna av första halvlek är det istället Herrestad som har tagit över och satt sig i förarsätet.

-I halvlek pratade vi mycket om att snäppa upp det en nivå igen, duellspelet och passningsspelet behövde upp en nivå, säger tränaren Henrik Fridolvsson.

Killarna lyssnade på sin ledare och Trollhättegrabbarna kunde, efter pausen ta över kommandot igen, och är till större delar det bollförande laget.  Bollövertaget tvingar Herrestad att ängna sig åt omställningar.

FCT har möjligheten att utöka sin ledning bl.a genom en stolpträff av Adam Sävhage, men inget mer mål görs under matchen, och därför slutar matchen med en 1-0-seger för FC Trollhättan.

-Jag är mycket nöjd med att vi till stora delar kontrollerar matchen. Herrestad har en 20-minutersperiod i första halvlek, annars är det vi som kontrollerar matchen.  Jag är även mycket nöjd med killarnas insats, alla skall ha beröm. Dock vill jag ge lite extra beröm till målskytten Alexander Tönneng som idag spelade i helt ny position och gjorde fantastiskt bra. Våra frejdiga ytterbackar Anton Snibb och Casper Eriksson skall också ha lite extra beröm för sin insats. Till sist vill jag säga att vi uppskattar mycket att det kommer en hel del och tittar på våra matcher, tack för ert stöd, avslutar tränare Fridolvsson.

Nästa match för FC Trollhättan U-19 är nu på lördag mot Qviding FIF på bortaplan.

// Tommi Nyman

The following two tabs change content below.
FC Trollhättans webb-administratör sedan säsongen 2008. Ser så många hemmamatcher jag kan, varje år. Sitter gärna i hytten på Edsborg IP och rapporterar live på everysport.se.