Kevin ”Dansken” Christensen

30 november, 2014

Namn: Kevin Engholm Christensen
Smeknamn: Inget riktigt. Men i Halvorstorp går jag ibland under namnet Preben (Efter Preben Elkjär – stor dansk anfaller och personlighet på 1980 talet), och såklart går jag ibland under Dansken.
Född: 1979
Bor: Trollhättan
Civilstatus: Sambo med min svenska tjej.

Du är från Danmark. Berätta om vägen till Trollhättan och FCT. Och hur du blev rekryterad.
Det är rätt. Jag kommer från Danmark, men har bott i Sverige runt två ett halvt år nu. Jag flyttade till Sverige för att vara tillsammans med min tjej som är från Sverige och äkta Trollhättebo. Vi pendlade med Stenaline dom första 2 åren, och efter det tog vi ett beslut om att jag skulle testa och bo i Sverige.

Jag blev rekryterad igenom vice ordförende på FCT Sven Olof Frisk. Han ringde och frågade om inte jag var interesset av att träffas med klubben och prata om ett nytt projekt man hade på gång. Efter att besvikelsen hade lagt sig över att det inte var min fotbollstalang han ringde om (vilket jag faktisk kan förstå), då tog det inte länge innan jag var mycket intresserat. Jag menar att jobba för stans fotbollslag och gå förbi den gröna gräsmatten varje enda morgon på väg till jobbet. Det gillar jag.

Vad har du för roll i FC Trollhättan?
Jag jobbar tillsammans med marknadskommittén i FCT med fokus på Tvåstads nya tidning/magasin ARENA. Jag vill inte berätta alldeles för mycket om projektet just nu, om det är okay att man är lite hemlighetsfull. Men det blir mycket intressant att kolla postlådan 13 dec.

Vad har du för bakgrund inom detta?
Inget direkt faktisk. Jag har jobbet inom klädbranschen som säljare i många år, och har en utbildning inom handel. Men jag har aldrig jobbet med en tidning förut. En mycket intressant utmaning, med ett riktig bra syfte.

Hur ser din egen spelarkarriär ut? Lag, divisioner mm.
I mina ungdomsår spelade jag mycket fotboll, men slutade när jag var 14. Jag började istället at cykla mountain bike och slutade på semi-elite nivå med träning 6-7 dagar i veckan.
När jag var 25 år började jag att spela lite fotboll igen, och dom senaste 2,5 har jag kämpat för min plats i A laget i Halvorstorp, och spelar ofta i B laget med. Det är första gången att jag har tränat fotboll så ”seriöst” som vi gör. Och jag älskar det. Det är roligt att man som 35 årig försökar att utveckla sig. Man blir aldrig för gammal till att ha roligt.

Vilken typ av spelare är du?
Jag har alltid varit offensiv spelar, och är det fortfarande. Gärna helt på topp.

Hur har du följt FCT innan?
Sedan jag flyttade till Trollhättan har jag följt FCT lite ibland. Jag har varit och kollat några matcher när jag inte själv spelat och har haft tid. Och annars har jag kollat hemsidan. För mig har det aldrig funnits tvekan om at FCT var stans lag. Och stans lag hejar man på vart jag kommer från. FCT var och är Stans elitsatsning som jag ser det och det är därför jag har tacket ja till utmaningen att jobba för FCT.
Tvåstad måste ha ett lag i minimum Superettaren så att området syns på Sveriges fotbollskarta, och jag är mycket tacksam för att få chansen att vara med på denna resa. Nu hoppas jag bara Tvåstad tycker samma.

Favorit-frågor

Favoritlag – Real Madrid, FCT och Halvorstorp…mest Halvorstorp.
Favoritspelare – Ingen special men gillar när Gareth Bale gör det bra.
Favoritmat – Dansk Smörrebröd
Favoritfilm – But they will never take…our freedom – Braveheart + filmen om fotboll EM 1992
Favoritmusik – Allt som gör mig på bra humör.

Fem snabba.

Ringa eller sms:a? Ringa…det tar så lång tid att försöka skriva på svenska.
Gå på gym eller löpträna? Löpträna om det är efter en boll.
Choklad eller lakrits? Choklad.
Fredags-taco eller fredags-kyckling? Taco.
Öl eller vin? Vem sa Carlsberg??

Vi önskar Kevin välkommen till FCTs organisation och tror självklart på succé den 13:e december.

The following two tabs change content below.
FC Trollhättans webb-administratör sedan säsongen 2008. Ser så många hemmamatcher jag kan, varje år. Sitter gärna i hytten på Edsborg IP och rapporterar live på everysport.se.