Magnus berättar mer

10 januari, 2015

image001Lejonet & Björnen, vår nya huvudsponsor. Vad betyder denna huvudsponsor för FCT?
Givetvis betyder det mycket med en huvudsponsor oavsett vilket företag det är .Sen är det roligt att det kommer in ett företag som är baserat i Göteborg och vill satsa i Trollhättan .

Hur kan man förklara stödet Lejonet & Björnen ger FCT?
Tror, som jag nämnde tidigare, att det blir lite extra krydda när Göteborgsföretaget väljer att satsa i Trollhättan. Och just Håkan Mild med sin fotbollshistoria och sina rötter från Trollhättan på det, då blir det oerhört positivt för både FCT och staden Trollhättan.

Håkan Mild kommer ju förutom att driva sitt företag Lejonet & Björnen, agera expertkommentator för radiosporten under året. Tid kanske blir en bristvara för honom. Har ni inskrivet i avtalet hur hans personliga engagemang i FCT kommer se ut?
När det gäller Håkan är det viktigt att vi är tydliga. Det är inte Håkan utan Leijonet & Björnen som gått in i FCT för att marknadsföra sina produkter. Jag har pratat med Håkan om att på något sätt få med honom i organisationen precis som vilken annan klubb eller annat företag skulle frågat i denna situation eftersom Håkan är en oerhört kompetent person på många sätt, så givetvis skulle vi vilja detta. Det är inte alls säkert han hinner med det då han jobbar tufft tillsammans med sin fru Katarina med Lejonet & Björnen samt med sitt jobb på radiosporten. Så det får bli en bonus om han skulle kunna hinna med oss. Genom att Lejonet & Björnen är med som sponsorer, kommer vi springa på honom på matcher och sponsorträffar och han blir på så sätt inblandad oavsett.
Sen är det så att vi tar in folk i organisationen som kan lägga ner tid och engagemang så oavsett om du heter Håkan Mild eller vem det än gäller så måste vi ha med människor som kan göra ett jobb och inte bara vara med på papperet.

Vad är nästa steg i ert sponsorarbete?
Organisationen jobbar hela tiden med sponsorer. Vi hoppas inom en snar framtid kunna presentera lite mer .

FCTs organisation och trupper förändras hela tiden. Hur jobbar ni där?
Vi gör ett stort jobb att rekrytera in fler i organisationerna egentligen på alla håll. Vad gäller spelare så kommer vi jobba mycket mer med närproducerat. Men man kan inte stänga dörren om det är någon som passar in och verkligen vill satsa med oss då är vi öppna för en dialog. Men vi kan se FC Trollhättan 2015 och i framtiden starkt lokalproducerat med rätt attityd samt inställning. Vårt U-lag ser även oerhört starkt ut, de tränar väldigt tufft och det kommer ge resultat.

Nästa nummer av tidningen ARENA utkommer 7:e feb. Kommentar om den?
Kevin, som jobbar med Arena-tidningen för oss, har många bra idéer och tankar så det kommer bli intressanta nummer framöver.

Att vi möter IFK Göteborg på Edsborg har fått mycket uppmärksamhet i media. Speciellt att den även kommer tv-sändas av SVT. Kommentar:
Att vi nu får TV sändning mot IFK Göteborg ligger helt rätt för hela FCT då vi tror våra spelare kommer höja sig en nivå av bara det. Spelarna vet ju också att de får ögonen på sig från klubbar i de högre divisionerna. Även kul för Trollhättan att få synas i detta positiva forum!

Många menar att det kommer komma färre besökare till Edsborg nu när matchen ska sändas i TV.
Det är en oerhörd skillnad med stämning, känsla och närhet att vara på plats än att se på TV. Om det nu är så att vi har IFK Göteborg här på Edsborg så tror jag att Trollhättebon verkligen kommer hit. Ett plus i detta är man kommer stå väldigt nära plan som gör att du känner dig delaktig på ett annat sätt än hemma i soffan.

Omgivningen kring planen är platt och ganska liten. Hur tänker ni där, om det nu eventuellt blir storpublik?
Vi tittar ju givet på att lösa så man kan se på bästa sätt. Sen på vilket sätt det blir läktare eller annan lösning återstår att se .

Till sist: Du har nu hunnit sätta dig in i FCT sedan du tog steget in i organisationen. Du har hunnit med en hel del. Är arbetet kring FCT som du förväntade dig?
Det är ungefär så som jag tänkt mig. Är väl egentligen mer positiv nu än när jag just gick in. Det som man verkligen ser och känner nu är att det är en stor mängd av människor från andra lokala fotbollsföreningar som verkligen tycker det är viktigt med FCT för stadens fotboll, samt att det verkligen finns en kraft i alla runt FCT. Att jobba för föreningen. Sen har vi ett jobb att göra för att bli en större organisation och detta är verkligen viktigt . Att få in människor som verkligen vill och är drivna att jobba för FCT är ett arbete som vi lägger ned mycket tid på nu .

The following two tabs change content below.
FC Trollhättans webb-administratör sedan säsongen 2008. Ser så många hemmamatcher jag kan, varje år. Sitter gärna i hytten på Edsborg IP och rapporterar live på everysport.se.